Waar was de tijd van discrete reclame

view with adsIk heb de tijd nog meegemaakt dat één artikel op één Web-Pagina past met wat reclame er NAAST, je kon toen zonder onderbreking je artikel lezen. We zijn ondertussen een paar jaar verder; het is al lang niet meer mogelijk om je artikel van de eerste keer te lezen 🙁  en het laden van een pagina neemt tegenwoordig wreed veel tijd in beslag. Eerst kwam er reclame naast en onder, dan naast/onder/tussen het artikel om dan het artikel te spreiden over diverse pagina’s en het nog eens te larderen met reclame.
Het is zo erg dat de advertenties de overhand nemen van je pagina, je cookies/gegevens worden verzonden naar reclame bedrijven die ‘iets’ doen met je gegevens en je artikel wordt over verschillende pagina’s verspreid met een hoop bewegende reclame er tussen die meer KiloBytes in beslag nemen dat de inhoud van je artikel. Maar het kan nog erger;  je kan  bepaalde pagina’s niet meer zien indien je een ‘adblocker‘ gebruikt . . . niet dat de pagina leeg is (omdat er niks anders op staat dan reclame) maar omdat je artikel geblokkeerd wordt als de webiste een adblocker ziet . . .en dan krijg je zo’n scherm te zien. Please Disable Your Ad Blocker Ik kan begrijpen dat mensen geld halen uit reclame, ik kan niet begrijpen dat

  • je reclame meer dan twee keer zoveel schermruimte in neemt dan je artikel
  • je ook nog eens alle gegevens doorstuurt naar een reclame bureau (kijk eens onderaan je webbrowser welke websites er allemaal gecontacteerd worden)
  • je mensen 1$ durft aanrekenen voor een belachelijk artikel

Waar is de tijd dat er nog discreet reclame gemaakt werd, dat er af en toe eens wat “product placement” was . . . nog even en het lijkt hier helemaal op de film Idiocracy.

 

 

 

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.