Pocket

pocketSurf je op het internet en kom je artikels tegen waarbij je denkt ‘tsein, dat wil ik later nog wel eens opnieuw bekijken’? Tijdens mijn zoektocht naar een alternatief voor mijn defecte Kobo Glo e-reader ben ik “pocket” tegen gekomen; een applicaties die ingebouwd is in bijna alle Kobo e-readers. Dit is een suite met [internet browser plugin] & [web site] of [android app] waarbij je naar hartenlust artikels en webpagina’s kunt “bewaren” en later herbekijken via een web pagina of met een applicatie op je tablet. Hoe werkt het? Je installeert de plugin in je webbrowser en surft. Kom je een leuk artikel tegen; klik dan op het “pocket” icoon in je webbrowser, desgewenst kun je daar nog een “tag” aan toevoegen en hup  . . . je artikel wordt online bijgehouden, zie de screenshot die volgt.

pocket voorbeeldVoorheen stuurde ik een mail naar mezelf met de link van een artikel en kon ik het later daar oppikken, nu bewaar ik het artikel via pocket en kan deze lezen op de  pocket website of via de pocket app voor Android. Maar het is nog leuker! Tijdens mijn weekend-brunch bekijk ik een hoop artikels van de afgelopen week via feedly , een RSS reader, op mijn tablet. Dit zijn massa’s artikels met een hoop dubbels. Je hoort mij al komen: Feedly heeft de mogelijkheid om geselecteerde artikels te bewaren in pocket.  Wil je een artikel herbekijken of aandachtiger lezen; bewaar het in pocket en herbekijk het als je tijd en zin hebt door eenvoudig op de ‘save’ knop te drukken. Je kunt in pocket de artikels opvragen per “tag” en indien ze verouderd zijn deleten uit je leeslijst. Zoals in het begin van dit artikel vermeld, deze applicatie staat op de Kobo e-readers.  Niet enkel op de recente toestellen van Kobo ook op mijn al iets oudere (helaas defecte) kobo glo is de applicatie aanwezig. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid kun je kiezen tussen deze modellen:  Kobo Aura, Kobo Aura HD, Kobo Glo, and Kobo Touch, je geeft je account gegevens in, connecteer jezelf op het internet en je synchroniseert de Pocket database. Wil je wat meer uitleg kun je best even surfen naar het desbetreffende artikel op de kobo website. Met mijn Kobo Glo in het stopcontact blijkt het naar behoren te werken, mijn volgende e-reader wordt dus héél zeker een kobo :).

Voor alle duidelijkheid:

  • zowel de applicatie, de plugin als de activatie van Pocket op Kobo of Android Tablet zijn gratis.
  • Pocket op de Kobo e-reader wordt gesynchroniseerd via WiFi, je moet je e-reader dus niet op een PC aansluiten om gebruik te maken van deze applicatie
  • Je moet wel regelmatig kuisen . . . als ik het goed voorheb worden de 50 recentste artikel op de Kobo gezet, de oudere niet.

Hieronder een screenshot hoe Pocket er uit ziet op een desktop PC.

pocket voorbeeld scherm

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.