Motomuseum, iemand zin om mee te gaan?

motomuseum in Oostenrijk (Timmelsjoch) met restaurantAf en toe moet een mens eens een museum bezoeken; het is leuker om het combineren met een etentje en wat tof gezelschap. In mijn zoektocht naar een tof museum (liefst met wat schoon modellen) met restaurant kom ik dit tegen: Motorcycle Museum & Restaurant at the top of crosspoint mountain in Oostenrijk (Timmelsjoch), iemand zin om mee te gaan? De locatie  van dit motomuseum spreekt me enorm aan en het is een tof en heel nieuw (sinds april 2016) concept. Meer informatie vind je het magazine “Motoren & Tourisme” of op de webiste van www.obergurgl.com. Wil je dus een reeks toffe motoren zien in een houten futuristisch gebouw op een wreed toffe locatie: laat me dan iets weten. Momenteel speel ik met het idee om het motomuseum te  bezoeken voor oktober 2016.

Praktisch.

  • afstand tot Antwerpen is iets van 900 Km; minimum 10 uur rijden met de moto//12 uur onderweg, met toeristische route zal het 12 uur rijden//15 uur onderweg zijn. Ik heb de gewoonte om een andere terug-route te kiezen; het kan dus zijn dan de heen en/of terugweg wat langer kan duren.
  • best inplannen op een lang weekend (anderhalve dag heen, anderhalve dag terug en dag ter plaatsen), dit komt is dus vier dagen of een brugweekend met één extra dag verlof.
  • Inkomprijs museum is 10€ . . . maar who cares als je 1800Km rijdt om een museum te bezoeken.
  • Ik denk aan budgetvriendelijke overnachting, dus geen luxehotel met spa & fitness.
  • Reken er op dat je een vignet nodig hebt voor Oostenrijk (ja ja, ook voor de moto!)
  • Best wel motorkledij voorzien voor iets kouder weer :).
  • Ik stop gegarandeerd onderweg voor een koffie en taart (geloof mij: Oostenrijkse taartjes zijn héérlijk) en om af en toe een foto te pakken van de omgeving.

Het is natuurlijk mogelijk om onderweg nog even te stoppen om andere leuke locaties te bezoeken. Op dit moment heb ik niet voldoende verlof om een volledige week te nemen . . . maar het is bespreekbaar :).

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.