IRIS haar batterij is weer versleten

irobotHet is weer zo ver! Ik kom deze avond thuis en ons IRIS (mijn intelligente Roomba iRobot Stofzuiger van °30/4/2010) staat in een propere woonkamer te wachten op mij. Wat is er aan de hand? De batterij is leeg en de robot is niet tot aan het laadstation geraakt. Eerst dacht ik dat de batterij nog niet zo oud was, maar bij het maken van de bestelling kom ik tot de vaststelling dat de vorige batterij van maart 2014 dateert . . . dus de batterij gaat toch 2 jaar mee. Dus hop; snel een nieuwe batterij en borstelset bestellen zodat ik weer twee jaar verder kan.

Even nog opmerken dat

  1. Een Li-Ion (4400mAh) batterij 49.32€ kost, dit is dezelfde prijs als twee jaar geleden.
  2. Een Li-Ion batterij niet langer meegaat dat een NiMh (3500 mAh) batterij, de batterij die ik kocht voor de Li-Ion. Als een NiMh ook “maar” 2 jaar meegaat dan is het verstandiger om 32.99€ te betalen voor zo’n batterij.
  3. Ik vind nergens iRobot batterijen die goedkoper zijn dan bij iBatteries en levertermijn was vorige keer ook dik in orde.
  4. De borstelset was aan vernieuwing toe . . . dus om de twee jaar de hoofdborstels vervangen is een goed idee. Dit kost 18€00 en bestaat uit twee borstels (die moeten gelijktijdig vervangen worden), twee filters en één zijborstel. Het staat in de lijst als “Vernieuwingsset voor Roomba 500 reeks” en is gemakkelijk zelf te doen. Als er iets fout loopt dan heb je nog steeds één extra borstel en twee filters van de vernieuwingsset.
  5. Naast de hoofdborstels heb je nog een zijborstel & filter. Best ook om de vier maand vervangen. Een set van 3 borstels/filters kost 10€45 . . .dus 20€90 voor 2 jaar.

In het kort: een iRobot Roomba kost je 72€ op twee jaar aan onderhoudskosten, nog steeds minder dan een kuisvrouw.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.