Dutch Oven?

Gietijzeren pan van de IKEA

Ik lees net een (Engels) artikel over “Dutch Oven” . . . What The Fabulous is a Dutch oven??
Laten we het even opzoeken :).
Voor de  Nederlands vrienden : het is een Gietijzeren Pan.
Voor de vrienden uit Vlaanderen en Groningen: het is een  Gietijzeren pot, niet te verwarren met The Iron Lady.
En voor de mensen uit het Waasland en verre omstreken, geboren voor °1974: het is een “le Creuset”. Hoe kom ik aan zo’n artikel? Af en toe moet eens mens eens iets nieuws proberen en er wat verder mee gaan.  Omdat het leven nogal druk is 🙂 kan het soms wat langer duren voor ik me verder kan verdiepen in een onderwerp. Eind 2014  probeer ik iets lekkers te maken op de “slow cook” manier. Hiervoor  gebruik ik een Gietijzeren Pot (°2009 IKEA) in de elektrische oven. Na enkele probeersels in 2015, vroeg ik mij af of er alternatieven zijn voor het bereiden van zo’n maaltijden. Na wat opzoekingswerk kom ik tot de vaststelling dat ik  gebruik kan maken van een slow-cooker (50-150€) of van een Dutch Oven . . . . tja . . . dat deed ik dus precies :). Volgens mij is het nog geen goed idee om zo’n slow-cooker aan te schaffen.

Interesse in slow cooking? Volg een nieuwe reeks op Floodlight.
Met uitzondering van dit artikel wordt deze reeks niet gepushed op Facebook.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.