Het automatisch posten van artikels op Facebook.

automatisch postenZoals je weet zet ik af en toe een artikel op www.kunstenvreugd.be. We hebben een paar weken geleden gedacht; “het zou  gemakkelijk zijn indien deze artikels automatisch te posten op Facebook pagina van de harmonie terecht komen”,  wel het werkt! Na wat zoeken en uitproberen zijn Michaël De Schepper en ik tot een werkende stabiele oplossing gekomen. Dit gaat zo goed dat ik het ook geïmplementeerd heb op mijn eigen site.  Op deze manier kan ik mijn artikel een paar keer lezen/corrigeren voor ik op de  ‘publish’ knop druk.Gisteren (zondag) begonnen aan de installatie van de tool en deze avond nog wat details in orde gebracht; nu gaan een groot deel van mijn posts automatisch op Facebook verschijnen. Dit is de eerste echte post, de vorige drie waren enkel door mij te zien en bevatte de typische Dummy Text, is deze hier :).  De komende dagen gaan we nog wat sleutelen aan het uitzicht en we gaan wat testen met kleurtjes, italic en soortgelijke dingen.

Wat gaan we nog uitzoeken?

  1. kijken of genummerde lijsten mogelijk zijn.
  2. Kun je een link ook aanklikken in Facebook?
  3. Wat als je reageert op een artikel op de site of op facebook?
  4. Ziet de weergave er wat aantrekkelijk uit, ook met wat extra items zoals lijsten en kleurteksten?

Het is niet de bedoeling om een professionele site met Facebook koppeling te maken, maar als we met beperkte middelen en budget (op dit moment wordt er enkel effort in gestoken en geen centjes) kunnen we toch iets toonbaars in elkaar steken. Verder maak ik ook nog gebruik van Yoast SEO om mijn artikels wat te optimaliseren :).  Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, laat dan maar iets weten. Ook ter info, natuurlijk heb ik voor alle aanpassingen eerst een backup gemaakt van deze site, je kunt nooit weten waarvoor je die nodig gaat hebben.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.